Thursday, April 26, 2012

State Bird of Iowa, New Jersey, and Washington


American Goldfinch


By John James Audubon, F. R. SS. L. & E.

VOLUME III.

AMERICAN GOLDFINCH.
[American Goldfinch.] 
CARDUELIS TRISTIS, Linn.
[Carduelis tristis.]
PLATE CLXXXI.--MALE AND FEMALE.
This species merely passes over the State of Louisiana in the beginning of January, and at that season is seen there for only a few days, alighting on the highest tops of trees near water-courses, in small groups of eight or ten, males and females together. They feed at that period on the opening buds of maples, and others that are equally tender and juicy. In the month of November they are again seen moving southwards, and for a few days only.
A few breed in Kentucky and the State of Ohio, but the Middle Districts are their principal places of resort during summer, although they extend their migrations to a high latitude. They arrive in the State of New York about the middle of April; and as they become very abundant in that State during the summer, I shall describe their habits as observed there.
The flight of the American Goldfinch is exactly similar to that of the European bird of the same name, being performed in deep curved lines, alternately rising and falling, after each propelling motion of the wings. It scarcely ever describes one of these curves without uttering two or three notes whilst ascending, such as its European relative uses on similar occasions. In this manner, its flight is prolonged to considerable distances, and it frequently moves in a circling direction before alighting. Their migration is performed during the day. They seldom alight on the ground, unless to procure water, in which they wash with great liveliness and pleasure, after which they pick up some particles of gravel or sand. So fond of each other's company are they, that a party of them passing on the wing will alter its course at the calling of a single one perched on a tree. This call is uttered with much emphasis: the bird prolongs its usual note, without much alteration, and as the party approaches, erects its body, and moves it to the right and left, as if turning on a pivot, apparently pleased at shewing the beauty of its plumage and the elegance of its manners. No sooner has the flock, previously on wing, alighted, than the whole party plume themselves, and then perform a little sweet concert. So much does the song of our Goldfinch resemble that of the European species, that whilst in France and England, I have frequently thought, and with pleasure thought, that they were the notes of our own bird which I heard. In America again, the song of the Goldfinch recalled to my remembrance its transatlantic kinsman, and brought with it too a grateful feeling for the many acts of hospitality and kindness which I have experienced in the "old country."
The nest also is perfectly similar to that of the European bird, being externally composed of various lichens fastened together by saliva, and lined with the softest substances. It is small and extremely handsome, and is generally fixed on a branch of the Lombardy poplar, being sometimes secured to one side of a twig only. I have also found it in elder bushes, a few feet above the ground, as well as in other trees. The female deposits from four to six eggs, which are white, tinged with bluish, and marked at the larger end with reddish-brown spots. They raise only one brood in a season. The young follow the parents for a long time, are fed from the mouth, as Canaries are, and are gradually taught to manage this themselves. When it happens that the female is disturbed while on her nest, she glides off to a neighbouring tree, and calls for her mate, pivoting herself on her feet, as above described. The male approaches, passes and repasses on the wing at a respectful distance from the intruder, in deeper curves than usual, uttering its ordinary note, and when the unwelcome visitant has departed, flies with joy to his nest, accompanied by the female, who presently resumes her occupation.
The food of the American Goldfinch consists chiefly of seeds of the hemp, the sun-flower, the lettuce, and various species of thistle. Now and then, during winter, it eats the fruit of the elder.
In ascending along the shores of the Mohawk river, in the month of August, I have met more of these pretty birds in the course of a day's walk than anywhere else; and whenever a thistle was to be seen along either bank of the New York canal, it was ornamented with one or more Goldfinches. They tear up the down and withered petals of the ripening flowers with ease, leaning downwards upon them, eat off the seed, and allow the down to float in the air. The remarkable plumage of the male, as well as its song, are at this season very agreeable; and so familiar are these birds, that they suffer you to approach within a few yards, before they leave the plant on which they are seated. For a considerable space along the Genessee river, the shores of Lake Erie, Lake Ontario, and even Lake Superior, I have always seen many of them in the latter part of summer. They have then a decided preference for the vicinity of water.
It is an extremely hardy bird, and often remains the whole winter in the Middle Districts, although never in great numbers. When deprived of liberty, it will live to a great age in a room or cage. I have known two instances in which a bird of this species had been confined for upwards of ten years. They were procured in the market of New York when in mature plumage, and had been caught in trap-cages. One of them having undergone the severe training, more frequently inflicted in Europe than America, and known in France by the name of galerien, would draw water for its drink from a glass, it having a little chain attached to a narrow belt of soft leather fastened round its body, and another equally light chain fastened to a little bucket, kept by its weight in the water, until the little fellow raised it up with its bill, placed a foot upon it, and pulled again at the chain until it reached the desired fluid and drank, when, on letting go, the bucket immediately fell into the glass below. In the same manner, it was obliged to draw towards its bill a little chariot filled with seeds; and in this distressing occupation was doomed to toil through a life of solitary grief, separated from its companions, wantoning on the wildflowers, and procuring their food in the manner in which nature had taught them. After being caught in trap-cages, they feed as if quite contented; but if it has been in spring that they have lost their liberty, and they have thus been deprived of the pleasures anticipated from the previous connexion of a mate, they linger for a few days and die. It is more difficult to procure a mule brood between our species and the Canary, than between the latter and the European Goldfinch, although I have known many instances in which the attempt was made with complete success.
The young males do not appear in full plumage until the following spring. The old ones lose their beauty in winter, and assume the duller tints of the female. In fact, at that season, young and old of both sexes resemble each other.
There is a trait of sagacity in this bird which is quite remarkable, and worthy of the notice of such naturalists as are fond of contrasting instinct with reason. When a Goldfinch alights on a twig imbued with bird-lime expressly for the purpose of securing it, it no sooner discovers the nature of the treacherous substance, than it throws itself backwards, with closed wings, and hangs in this position until the bird-lime has run out in the form of a slender thread considerably below the twig, when feeling a certain degree of security, it beats its wings and flies off, with a resolution, doubtless, never to alight in such a place again; as I have observed Goldfinches that had escaped from me in this manner, when about to alight on any twig, whether smeared with bird-lime or not, flutter over it, as if to assure themselves of its being safe for them to perch upon it.
This interesting species is found on the shores of the Columbia river. It is mentioned by Dr. RICHARDSON as visiting the Fur Countries, where it arrives at a very late period, as it retires in September, after a stay of less than three months. The eggs described by that most zealous naturalist agree in every particular with some now before me, which I collected myself. They measure a trifle more than five and a half eighths in length, by four and a half eighths in breadth, and are very obtuse at one end and sharp at the other. My friend Dr. BACHMAN informs me, that "although this bird is not uncommon in the maritime districts of South Carolina during winter, it has not been observed to breed nearer than one hundred miles from Charleston." Dr. T. M. BREWER states, that "it remains through the year at Boston, breeds in large numbers, and is seen during winter in great flocks, in dull plumage, constantly flitting about."
Abundant in the Middle and Western Districts during summer. Accidental in the Southern States during winter. Columbia river and Fur Countries. Abundant. Migratory.
AMERICAN GOLDFINCH, Fringilla tristis, Wils. Amer. Orn., vol. i. p. 20.
FRINGILLA TRISTIS, Bonap. Syn., p. 111.
CARDUELIS AMERICANA (Edwards), American Goldfinch, Swains. & Rich. F. Bor. Amer., vol. ii. p. 268.
YELLOW-BIRD or AMERICAN GOLDFINCH, Nutt. Man., vol. i. p. 507.
AMERICAN GOLDFINCH, Fringilla tristis, Aud. Orn. Biog., vol. i. p. 172;vol. v. p. 510.
Bill rather slender, second and third quills longest. Male rich lemon-yellow, fading behind into yellowish-white; upper part of head, wings, and tail black; smaller coverts yellow, quills margined, and secondary coverts tipped with yellowish-white; inner webs of tail-feathers in their terminal half white. Female brownish-olive above, without black on the head; fore neck and breast greyish-yellow, the rest of the lower parts greyish-white. Young like the female, as is the male in winter.
Male, 4 1/2, 8. THE COMMON THISTLE.
CNICUS LANCEOLATUS, Willd., Sp. Pl., vol. iii. p. 1666. Pursch, Flora Amer., vol. ii, p. 506. Smith, Engl. Bot., vol. iii. p. 388.--SYNGENESIA POLYGAMIA AEQUALIS, Linn.--CINAROCEPHALAE, Juss.
This well known species of thistle, common in the temperate and colder parts of both continents, it is unnecessary to describe.

State Bird of Illinois, Indiana, Kentucky, North Carolina,Ohio, Virginia and West Virginia



By John James Audubon,
F. R. SS. L. & E.

VOLUME III.

THE CARDINAL GROSBEAK.
[Northern Cardinal.] 
PITYLUS CARDINALIS, Linn.
[Cardinalis cardinalis.]
PLATE CCIII.--MALE, AND FEMALE.
In richness of plumage, elegance of motion, and strength of song, this species surpasses all its kindred in the United States. It is known by the names of Red-bird, Virginia Nightingale, Cardinal-bird, and that at the head of the present article. It is very abundant in all our Southern States, as well as in the peninsula of the Floridas. In the western country a great number are found as far up on the Ohio as the city of Cincinnati, and they extend to considerable distances into Indiana, Illinois and Missouri. They are found in the maritime districts of Pennsylvania and New Jersey, where they breed, and where a few remain the whole year; some are also seen in the State of New York, and now and then a straggler proceeds into Massachusetts; but farther eastward this species has never been observed.
This fine songster relishes the interior of the forest, and the heart of the deepest cane-brakes or retired swamps, as well as the neighbourhood of cities. It is constantly found in our fields, orchards and gardens; nay, it often enters the very streets of our southern towns and villages to breed; and it is rare that one goes into a planter's yard without observing the Red-bird skipping about the trees or on the turf beneath them. Go where it may, it is always welcome, and every where a favourite, so rich is its song, and so brilliant its plumage.
The Cardinal-bird breeds in the Floridas. In the beginning of March I found them already paired in that country, and on the 8th of February near General HERNANDEZ's. In the neighbourhood of Charleston, as well as in Louisiana, they are nearly a month later, and much the same lapse of time takes place again before they form a nest in the State of New Jersey or in that of Kentucky.
The nest is placed, apparently without much consideration, in some low briar, bush, or tree, often near the fence, the middle of a field, or the interior of a thicket, not far from a cooling stream, to which they are fond of resorting, for the purpose of drinking and bathing. Sometimes you find it placed close to the planter's house or in his garden, a few yards from that of the Mocking-bird or the Thrasher. It is composed of dry leaves and twigs, together with a large proportion of dry grass and slips of grape-vines, and is finished within with bent-grass, wrought in a circular form. The eggs are from four to six, of a dull white colour, marked all over with touches of olive-brown.
In the Southern Districts they now and then raise three broods in the season, but in the Middle States seldom more than one. The young on leaving the nest, frequently follow their parents on the ground for several days, after which they disperse and seek for food apart. During the pairing season, the males are so pugnacious, that although they breed near birds of other species, they never allow one of their own to nestle in their vicinity. One male may be seen following another from bush to bush, emitting a shrill note of anger, and diving towards the fugitive antagonist whenever an opportunity offers, until the latter has escaped quite beyond his jurisdiction, when the conqueror, elated, returns to his grounds, ascends his favourite tree, and pours out his song in full exultation.
Those which migrate to the eastward begin to move about the commencement of March, usually in the company of the Towhe Bunting and other Sparrows, hopping and passing from bush to bash during the whole day, announcing to the traveller and husbandman the approach of a more genial season, and resting at night in the secluded swamps. The males precede the females about ten days.
Towards autumn they frequently ascend to the tops of tall trees in search of grapes and berries, being as fond of succulent or pulpy fruits as they are of the seeds of corn and grasses. On the least appearance of dancer they at once glide into the interior of the nearest thickets. During the summer heats they frequently resort to sandy roads to dust themselves, carelessly suffering people to approach them until within a few yards, when they only remove to the nearest bushes, until the intruders pass.
They are easily raised when taken from the nest, and breed when kept in aviaries. My friend Dr. SAMUEL WILSON of Charleston, has had them breeding with him, having placed straw-baskets for the purpose, in which the female deposited her eggs, without improving the nest any more than by placing in it a few grass-blades, perhaps pilfered from some of her neighbours. The purity of its colouring is soon lost when it is kept in confinement, where it is gentle, easily fed on corn or hemp-seed, and it sings when placed in a cage for several months in the year.
During winter the Cardinal Grosbeak frequently shews itself in the farm-yard, among Turtle-Doves, Jays, Mocking-birds, and various species of Sparrows, picking up its food from the store daily supplied to the poultry. It now and then seeks refuge at night in the lee of some haystack, or throws itself with many other birds among the thickest branches of the nearest evergreen tree.
The flight of the species is strong and rapid, although seldom continued to any great distance. It is performed by glidings and jerks of the tail. When the bird is alighted it also frequently juts its tail with grace. Like all birds of the genus it hops, but does not walk.
Its song is at first loud and clear, resembling the finest sounds produced by the flageolet, and gradually descends into more marked and continued cadences, until it dies away in the air around. During the love-season the song is emitted with increased emphasis by this proud musician, who, as if aware of his powers, swells his throat, spreads his rosy tail, droops his wings, and leans alternately to the right and left, as if on the eve of expiring with delight at the delicious sounds of his own voice. Again and again are those melodies repeated, the bird resting only at intervals to breathe. They may be heard from long before the sun gilds the eastern horizon, to the period when the blazing orb pours down its noonday floods of heat and light, driving the birds to the coverts, to seek repose for awhile. Nature again invigorated, the musician recommences his song, when, as if he had never strained his throat before, he makes the whole neighbourhood resound, nor ceases until the shades of evening close around him. Day after day the song of the Red-bird beguiles the weariness of his mate as she assiduously warms her eggs; and at times she also assists with the modesty of her gentler sex. Few individuals of our own race refuse their homage of admiration to the sweet songster. How pleasing is it, when, by a clouded sky, the woods are rendered so dark, that were it not for an occasional glimpse of clearer light falling between the trees, you might imagine night at hand, while you are yet fir distant from your home--how pleasing to have your ear suddenly saluted by the well known notes of this favourite bird, assuring you of peace around, and of the full hour that still remains for you to pursue your walk in security! How often have I enjoyed this pleasure, and how often, in due humbleness of hope, do I trust that I may enjoy it again!
This species is very abundant in Texas, where, as in our Southern States, it is a constant resident. Mr. TOWNSEND has observed it on the waters of the Upper Missouri. According to Dr. T. M. BREWER, it is but a chance visitor in Massachusetts during summer, indeed so rare, that he never knew certainly but of one pair which bred in the Botanical Garden, Cambridge, about six years ago, and departed in the fill, with their young. The eggs measure one inch and half an eighth in length, five-eigths and a third in breadth, and are thus elongated, although the smaller end is well rounded.
Male, 8 1/2, 11 1/2.
Breeds abundantly from Texas to New York. Very rare in Massachusetts. Valleys of the Mississippi and Missouri, Kentucky and Ohio. Resident from Maryland southward.
CARDINAL GROSBEAK, Loxia cardinalis, Wils. Amer. Orn., vol. ii. p. 38.
FRINGILLA CARDINALIS, Bonap. Syn., p. 113.
CARDINAL GROSBEAK or RED-BIRD, Fringilla cardinalis, Nutt. Man., vol. i.p. 519.
CARDINAL GROSBEAK, Fringilla cardinalis, Aud. Orn. Biog., vol. ii. p. 336;vol. v. p. 514.
Adult Male.
Bill short, very robust, conical, acute, deeper than broad at the base; upper mandible with its dorsal outline a little convex, the sides rounded, the edges sharp and inflected, the tip slightly declinate; lower mandible broader than the upper, with its dorsal line straight, the back broad, the sides rounded, the edges inflected; the gap-line deflected at the base. Nostrils basal, roundish, concealed by the feathers. Head large, neck short, body robust. Legs of moderate length, rather strong; tarsus compressed, anteriorly covered with a few scutella, posteriorly sharp; toes scutellate above, free, the lateral ones nearly equal; claws slender, arched, compressed, acute, that of the hind toe considerably larger.
Plumage soft and blended, slightly glossed. Wings of moderate length, broad, much rounded, the fourth quill longest; primaries rather broad, rounded, from the second to the sixth slightly cut out on the outer web, secondaries rather narrow and rounded. Tail long, straight, rounded. Feathers of the crown long, pointed, and erectile.
Bill of a tint approaching to coral-red. Iris dark hazel. Feet pale umber. The whole upper parts of a deep dusky-red, excepting the head, which is vermilion. The anterior part of the forehead, the lores, and the upper anterior part of the neck, black. The under parts are vermilion, which is brightest anteriorly. Inner webs of the quills light brown, their shafts and those of the tail-feathers blackish-brown.
Length 8 1/4 inches, extent of wings 11 1/2; bill along the back 7/12, along the edge 3/4; tarsus (1 1/2)/12.
Adult Female.
The female has a crest as well as the male, which it resembles in the texture of its plumage, but the tail is proportionally shorter. The general colour of the upper parts is dull greyish-brown, slightly tinged with olive; the longer crest-feathers are streaked with dull red, the wings, coverts, and outer edges of the quills, are of the same tint; the edge of the wings and the lower coverts are pale vermilion, and the inner edges of the quills are of the same tint, but paler. The parts surrounding the base of the bill, which are black in the male, are blackish-grey, and the lower parts in general are pale greyish-brown.
Length 7 1/2 inches.
In a male preserved in spirits, the palate ascends very abruptly, and has two very elevated soft ridges, at the junction of which anteriorly is a prominent soft space, on the lower mandible beneath are three longitudinal ridges with four grooves, of which the two lateral are much wider. The tongue is 4 1/2 twelfths long, emarginate and papillate at the base, convex and fleshy above, as high as broad, horny beneath, tapering to a point. The width of the mouth is 6 twelfths. The lower mandible is broader than the upper, exceedingly strong, and very deeply concave. The oesophagus is 2 inches 5 twelfths in length, 3 twelfths in width. The stomach pretty large, roundish, 7 1/2 twelfths long, 7 twelfths broad; its lateral muscles strong, the tendons large, the epithelium very dense, longitudinally rugous, brownish-red. The stomach is filled with seeds, which have all been husked. Intestine 10 1/4 inches long, its width from 3 twelfths to 2 twelfths. Coeca 3 twelfths long, 1/2 twelfth broad, 1 inch distant from the extremity. Cloaca ovate, 4 twelfths in width.
Trachea 1 inch 10 twelfths long, from 1 1/4 twelfths to 1/2 twelfth in breadth; its rings 52; the muscles as in the other species. Bronchial half rings about 12. THE WILD ALMOND.
PRUNUS CAROLINIANA, Willd., Sp. Pl., vol. ii. p. 987. Pursch, Fl. Amer. Sept., vol. i. p. 330.--ICOSANDRIA MONOGYNIA, Linn.--ROSACEAE, JUSS.
Flowers in racemes; leaves evergreen, oblong-lanceolate, mucronate, serrate, without glands at the base. The wild almond is altogether a southern tree. Its height now and then is as much as twenty-five feet, the stem in that case being a foot or more in diameter. The usual rounded form of its top, and the persistence of its foliage, together with its white flowers, and dark coloured fruits, render it a very agreeable object. Many are planted around the plantation grounds or the gardens of our southern cities, on account of their beautiful appearance. The fruits are greedily devoured by many species of birds, but are unpalatable to man. I have not observed it to the east of Virginia, nor farther west than the town of Memphis on the Mississippi. The wood is seldom applied to any useful purpose

State Bird of Vermont


Hermit Thrush


By John James Audubon, F. R. SS. L. & E.

VOLUME III.

HERMIT THRUSH.
[Hermit Thrush .] 
TURDUS SOLITARIUS, Wils.
[Catharus guttatus.]
PLATE CXLVI.--MALE AND FEMALE.
This, kind reader, is another constant resident in the Southern States, more especially those of Mississippi and Louisiana, where it abounds during the winter months, and is found in considerable numbers during spring and summer. In the lower parts of Kentucky, Indiana and Tennessee, it is also observed during spring and summer; but it becomes scarcer as you advance towards the Middle Districts, where a few are occasionally seen about the low woodlands of the Atlantic shores.
Except during winter, this Thrush prefers the darkest, most swampy, and most secluded cane-brakes along the margins of the Mississippi, where it breeds and spends the summer, retiring to higher lands during the period when the alluvial grounds are covered with the water which, during freshets, generally inundates these low cane-brakes and swampy retreats.
The flight of the Hermit Thrush is performed low over the ground, and in a gliding manner, as the bird shifts from one place to another at a short distance. In this respect, it differs greatly from its relative, my great favourite, the Wood Thrush, the flight of which is more protracted, and is performed at a greater elevation.
This Thrush is most frequently seen on the ground, where it hops with the same movements employed by the well-known little Red-breast of Europe, in other words, before it hops its breast almost comes in contact with the ground, the tail is a little raised, the wings droop, and after hopping, it runs a few steps, erects its head, and looks around.
All the nests of the Hermit Thrush which I have found were in every instance placed lower on the branches of trees than those of the Wood Thrush, seldom above seven or eight feet from the ground, and sometimes so low that I could easily look into them. These nests were fixed to a horizontal bough, but were not saddled upon it so deeply, as those of the Wood Thrush are. They were smaller, and had no mud or plaster of any kind, but were extremely compact, the outer parts being formed of coarse dry weeds, and here and there a withered leaf, the interior composed of a long delicate kind of grass, which is found growing along the edges of cane-brakes. This grass is arranged in a circular manner, to the whole extent of its length, and waives the inner part of the nest of this bird a remarkable appearance of neatness and finish. The female lays from four to six eggs, of a light blue colour, sprinkled with dark dots towards the large end. The first set are laid early in April, the second about the middle of June; for, in Lower Louisiana, this species rears two broods in the year. The female is much attached to her nest, and glides off silently from it when closely approached, not, however, unless she thinks herself or her nest observed. The young run after the parents, on the ground, for several days after they leave the nest.
As soon as the waters of the Mississippi become so swelled as to overflow the banks, the Hermit Thrush retires to the nearest hills, and mixes with many other birds, amongst which the Wood Thrush is preeminent. The former is, however, easily recognised at once, by its single plaintive note, heard from the boughs of low trees, on the berries of which it feeds. In fact, its food is altogether composed of different fruits and berries which are at all seasons abundant in our woods.
In the Middle Districts the Hermit Thrush is only observed during a few weeks in the spring and again in autumn. It arrives in the States of New Jersey and New York between the end of April and the middle of May, generally in a desultory manner, and, throwing itself into the depths of the forests, there spends the summer months, frequenting the lowest and most shady thickets. Its song is sometimes agreeable.
HERMIT THRUSH, Turdus solitarius, Wils. Amer. Orn., vol. v. p. 95.
TURDUS MINOR, Bonap. Syn., p. 75.
LITTLE or HERMIT THRUSH, Turdus minor, Nutt. Man., vol. i. p. 346.
MERULA SOLITARIA, Hermit Thrush, Swains. & Rich. F. Bor. Amer., vol. ii.p. 184.
HERMIT THRUSH, Turdus minor, Aud. Orn. Biog., vol. i. p. 303; vol. v.p. 445.
Adult Male.
Bill of ordinary length, nearly straight, compressed towards the end; upper mandible with the dorsal outline a little convex, the tip slightly declinate, the margins acute, inflected towards the end, slightly notched close upon the tip; lower mandible slightly convex in its dorsal line, the tip rather obtuse. Head of ordinary size; neck and body rather slender. Feet rather long; tarsus longish, compressed, slender, anteriorly covered with a few elongated, indistinct scutella, posteriorly edged, longer than the middle toe; toes scutellate above, lateral ones almost equal, the outer connected as far as the second joint.
Plumage rather loose. A few longish bristles at the base of the upper mandible. Wings of ordinary length, the third quill longest, the first very short. Tail rather short, even, of twelve broad feathers, the shafts of which project a little beyond the extremity of the webs, as is the case with the outer primaries.
Bill dark brown, yellowish towards the base of the lower mandible. Iris hazel. Feet flesh-colour. The general colour of the upper parts is light yellowish-brown, changing on the rump and tail into dull yellowish-red. Quills dusky, margined externally with yellowish-brown. Primary coverts yellowish-brown, dusky at the end; secondary coverts tipped with yellowish-red. Under parts greyish-white, the neck and breast spotted with dark brown.
Length 7 inches, extent of wings 10 1/2; bill along the ridge 7/12, along the gap 5/6; tarsus 1 1/6.
Adult Female.
The female differs only in having the spots on the breast somewhat larger, and the tints of the upper parts rather deeper.
The branches so thickly covered with dull red berries, and upon which two Hermit Thrushes are seen, belong to a shrub which grows in the swampy recesses preferred by these birds. Its leaves fall off at an early period, and are of an ovato-lanceolate form, thin consistence, and deep green colour, their under surface light grey. The common name of it is Robin Wood. It seldom grows taller than from seven to eight feet, and all the branches, in a favourable season, are thickly covered with the berries, on which many birds, besides the Turdus migratorius, from which it seems to have derived its common name, are seen to feed.